Κλείσε ραντεβού: 2314 061887

Βιογραφικό


Η Παπαγγέλη Μαρία, είναι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2012 και αποφοίτησε το 2016. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ψυχολογία Υγείας (MSc in Health Psychology) στο Surrey University της Αγγλίας, όπου και εκπαιδεύτηκε πάνω στην αντιμετώπιση και διαχείριση προκλήσεων, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι ως αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας χρόνιας ή μη (πχ. χειρουργικές επεμβάσεις, διαταραχές πρόσληψης τροφής, διαβήτης, καρδιοπάθειες, χρόνιος πόνος, καρκίνος, αυτοάνοσα). Επίσης, η εκπαίδευση της αφορά την προσπάθεια διατήρησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, με απώτερο στόχο την προώθηση υγείας και ευεξίας.

Έπειτα, συνέχισε την επιστημονική της κατάρτιση, καθώς εξειδικεύεται στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, από την οποία στο πέρας των σπουδών της θα λάβει την ανάλογη πιστοποίηση, η οποία θα είναι και ευρωπαϊκά αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Συμπεριφορικών και Γνωστικών Θεραπειών (EABCT).

Η κλινική της πρακτική, περιλαμβάνει συνεργασία με ποικίλες δομές και  κλινικά πλαίσια. Το 2016, συνεργάστηκε με την Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων του Γ.Ν.Θ Παπανικολάου, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης. Το 2017, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Β΄Παθολογική  Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος με θέμα τις απόψεις και τη συμμόρφωση των ασθενών με διαβήτη τύπου 2 στη θεραπεία. Το 2018, εργάστηκε ως επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης σε ορισμένες νοσοκομειακές και κοινοτικές δομές της Αγγλίας. Από το 2021 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Α.Π.Θ, ως επιστημονικός συνεργάτης παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. 

Το εθελοντικό της έργο, τη βοήθησε να ενισχύσει τις γνώσεις της και να αποκτήσει νέες δεξιότητες, μέσα από την οικειοθελή προσφορά της σε διαφορετικές δομές. Το 2015, εργάστηκε εθελοντικά ως βοηθός ψυχολόγου σε Νηπιαγωγείο, παρέχοντας βοήθεια και υποστήριξη στα παιδιά, φροντίζοντας για την κοινωνική και συναισθηματική τους ευημερία. Το 2016, στο πλαίσιο ενός προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης ηλικιωμένων, εργάστηκε ως ψυχολόγος προάγοντας την ψυχική υγεία των ατόμων, μέσω ψυχολογικών υπηρεσιών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Το 2020 συνεργάστηκε με την Ελληνική Εταιρεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, παρέχοντας διαγνωστική και νευροψυχολογική αξιολόγηση, ενώ παράλληλα συντόνιζε ομάδες δραστηριοτήτων των θεραπευόμενων στο πλαίσιο βελτίωσης των νοητικών τους ελλειμάτων.

Παράλληλα με το κλινικό της έργο, παρακολουθεί σεμινάρια και συμμετέχει σε συνέδρια, με σημαντική συμμετοχή στο 10th International Congress of Cognitive Psychotherapy, παρουσιάζοντας το θέμα «Συναισθηματικά σχήματα και τύποι στενών σχέσεων». Επίσης, έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο της Monica Ramirez Basco «The Procrastinator’s Guide to Getting Things Done». 

Ο χώρος μου


Let’s learn to talk about mental health and take a step forward as a society.
Στείλε ελεύθερα για ό,τι σε απασχολεί και προγραμμάτισε την αρχή της συζήτησης μας.
This site is protected by hCaptcha and its Privacy Policy and Terms of Service apply.
Contact
 • Τσιμισκή 69, Θεσσαλονίκη

 • info@papaggeli-psychologist.gr

 • Tηλ. 2314 061887

 • Ωράριο Λειτουργίας
  Δευτέρα-Παρασκευή: 10 πμ - 9 μμ

papaggeli maria © 2022 / CREATED BY KUKI.DESIGN
Contact
 • Τσιμισκή 69, Θεσσαλονίκη

 • info@papaggeli-psychologist.gr

 • Tηλ. 2314 061887

 • Ωράριο Λειτουργίας
  Δευτέρα-Παρασκευή: 10 πμ - 9 μμ

Socials
 • Παπαγγέλη Μαρία:
  Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

 • psy.papaggeli

 • Papaggeli Maria

ESPA
Μετάβαση στο περιεχόμενο